Sport

Мурал из Градишке посвећен Кобију Брајанту највећи у Европи

Прве кошаркашке кораке направили смо захваљујући Кобију Брајанту, па смо одлучили да му на овај начин искажемо поштовање и нагласимо какав утицај је оставио на спорт, рекла је за banjaluka.com група момака из Градишке која је претходних десетак дана вриједно радила на осликавању мурала, који је према својим димензијама највећи у Европи.

- Коби Брајант ми је био један од узора и када смо чули да је трагично изгубио живот дошли смо на идеју да му одамо почаст. Тако смо и урадили мурал на зиду школе покрај које смо проводили вријеме на игралишту - рекао је један од иницијатора акције Игор Дамјановић.
 
Његов пријатељ Дејан Гајић нагласио је какву величину је Брајант представљао у свијету спорта уопште.
 
- Коби Брајант је икона на глобалном нивоу и заиста ми је драго што смо на овај начин исказали поштовање према њему. Он је човјек који је био синоним за марљив рад, тврдоглавост. Био је истрајан до самога краја и досљедан својим принципима. Драго ми је што смо све то успјели да прикажемо - изјавио је Гајић.
 
Аутор Дени Божић рекао је да је посао био захтјеван, али да га је са задовољством обавио. Како каже, жеља му је да Градишка добије још мурала у наредном периоду.
 
- Драго ми је што осим мурала Кобија Брајанта, Градишка у скорије вријеме добија још неколико мурала. Надам се да ће то постати тренд и у осталим градовима наше државе - поручио је Божић.
 
На велику радост нове генерације градишке кошарке реновиран је и терен поред Основне школе Данило Борковић. Након што су годинама уназад имали поприлично лоше услове за тренинг, играчи, али и тренери сагласни су да сада коначно могу на прави начин да се посвете спорту који највише воле.
 
- Нама је заиста драго што је дошло до тог реновирања, и израде самог мурала, али морам да напоменем да сам још као основац овдје направио прве кораке. Цијело насеље увијек је било на овом терену, и он има једну специфичну тежину и важност за овај дио града и саму Градишку. Сам Сењак добиће још једну нову и квалитетнију форму - рекао је тренер "Старс баскета" Зоран Лукић.
 
За крај поручују да желе да наставе са сличним активностима и у наредном периоду, а већ су доказали да је уз мало жеље и воље све могуће.
 
 
Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog