Sport

Свечано отварање "Адрија тура" у петак у Београду

Најбољи српски и свјетски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да ће хуманитарни тениски турнир "Адрија тур" бити свечано отворен у петак, 12. јуна, у Београду, гдје ће окупити свјетски тениски врх на неколико дана, а потом обићи и остале локације у региону.

 - Уз Божију помоћ и добро време биће спектакл та два до три дана - рекао је Ђоковић за РТС, говорећи о турниру који ће почети у Београду 13. и 14. јуна, бити настављен 20. и 21. јуна у Задру, затим 27. и 28. у Црној Гори, а потом 3. и 4. јула у Бањалуци и 5. јула у Сарајеву.

Он је додао да ће у петак, 12. јуна, бити одржана церемонија отварања у 16.00 часова, која укључује музички програм, у којем ће са својим оркестром наступити један од водећих виолиниста свијета Немања Радуловић.

Ђоковић је додао да ће наступити једна од водећих свјетских пијанисткиња Лола Астонова, док ће дјечији хор "Чаролија" пјевати химну Србије, уз кореографију на трибинама.

- Надамо се да ће лепа слика отпутовати у све - рекао је Ђоковић, напомињући да ће тениски турнир бити један од највећих спортских догађаја у свијету за вријеме трајања пандемије вируса корона.

Он је навео да ће у суботу и недјељу, 13. и 14. јуна, бити одиграни мечеви у оквиру формата турнира, односно двије групе по четири играча, свако игра са сваким, тако да ће свако ко је купио карту за дневну сесију имати прилику да види сваког тенисера барем једанпут.

Ђоковић је рекао да ће се играти мјешовити дубл, он и Јелена Јанковић која се враћа у тенис послије двије године, против Олге Даниловић и Ненада Зимоњића, а потом и мушки дубл, гдје ће наступити и Ненад Зимоњић, Виктор Троицки, Григор Димитров, који је данас први пут стигао у Београд.

Према његовим ријечима, мечеви ће почињати у 14.00 часова, мада посјетиоци морају да дођу у 12.00 због провјера и мјера безбједности, социјалне дистанце.

Он је навео да ће у отвореном "турнирском селу" бити много садржаја за дјецу, а у петак и дјечији дан тениса, па ће сви учесници турнира играти са дјецом.

Ђоковић је рекао да Ју-Ес опен још није сигуран и да ће одлука бити донесена крајем овог мјесеца, али да су мјере врло строге, укључујући и 14-дневни карантин за тенисере који не живе у САД.

- Најреалније је да ће сезона бити настављена на шљаци почетком септембра - додао је Ђоковић.

 

Извор: СРНА
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog