Društvo

Бесплатни уџбеници дјеци из вишечланих и социјално угрожених породица

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ће Влада Српске ове године издвојити три милиона КМ за бесплатне уџбенике основцима, као и милион КМ посредством локалних заједница.

Тривићева је навела да ће од ове године бесплатне уџбенике имати и дјеца из вишечланих породица, односно треће и свако наредно дијете, као и да ће локалне заједнице подржати дјецу из социјално угрожених породица.

Она је подсјетила да су до сада бесплатне уџбенике имали сви ученици првог и другог разреда у Српској, а од прошле године и побједници републичких такмичења.

Када је ријеч о упису у средње школе, ресорни министар је навела да у понедјељак, 15. јуна, почиње први уписни рок, док ће други бити одржан почетком јула.

- Након првог уписног рока видјећемо каква су интересовања ученика, односно колико су школе са одређеним усмјерењима попуниле своје капацитете - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је подсјетила да је Влада Српске увела је стимулацију за ученике који упишу дефицитарна занимања, а која износи 100 КМ мјесечно.

 

Извор: СРНА
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog