Kultura

У оквиру "Принципових дана" промоција књиге "Дневник ратног хирурга"

У Источном Новом Сарајеву вечерас ће почети вишедневна Манифестација "Принципови дани" у оквиру које ће бити организована и промоција књиге "Дневник ратног хирурга" доктора Миодрага Лазића, коју је Новинска агенција Републике Српске - СРНА објавила постхумно.

Промоција књиге биће организована сутра у 19.00 часова у природном амфитеатру "Тврдимићи", а превоз је обезбијеђен и креће испред Средње школе "28. јуни" у 18.30 часова.

Манифестација "Принципови дани у Источном Новом Сарајеву" ће почети вечерас у 19.00 часова отварањем другог сазива ликовне колоније "Бели вук" у природном амфитеатру "Тврдимићи", саопштено је из ове општине.

У оквиру ове манифестације, у суботу, 27. јуна, биће одиграна и представа "Светозар Т`рећи".

Превоз је, такође, организован и полази испред Средње школе "28. јуни" у 18.30 часова, док ће представа бити изведена у природном амфитеатру "Тврдимићи" у 19.00 часова.

У недјељу, 28. јуна, на Видовдан, биће положено и цвијеће код гроба Гаврила Принципа на Гробљу Светих архангела Георгија и Гаврила у Сарајеву, као и код споменика Гаврилу Принципу у Парку Гаврило Принцип у Источном Сарајеву у 12.00 часова.

Истог дана у 19.00 часова биће организована Видовданска академија у Културном центру "Источно Ново Сарајево".

Посљедњег дана манифестације у понедјељак, 29. јуна, биће одржана Видовданска хуманитарна аукција слика, пројекат Одбора за помоћ Косову и Метохији за изградњу дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.

Хуманитарна акција биће одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова.

 

Извор: срна
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog