Društvo

Novi Grad: Superđak Krstina Čulić (VIDEO)

Krstina Čulić iz Velike Rujiške kod Novog Grada završila je četvrti razred odličnim uspjehom. To ne bi bilo ništa čudno da Kristina naredne godine ne ide već u šesti razred Osnovne škole "Sveti Sava". Nastavnici i pedagozi su primjetili da lako savladava nastavni proces i zato će nakon što je to Komisija potvrdila u školsku godinu sa starijim učenicima.

U zajedničkoj učionici u kombinovanom odjeljenju područne školi u Velikoj Rujiškoj ove godine osam učenika pohađalo je nastavu. Među njima posebno se isticala Krstina Čulić iz četvrtog razreda. Za nju školsko gradivo nije bilo teško već je pratila i rad učenika petog razreda. Sve to primjetili su nastavnici i pedagozi i zaključili: Kristina treba da polaže predmete za viši razred.

Pa eto tako, jednostavno ispostavilo se i eto. Nije bilo teško polagati predmete razredne nastave, dobro sam ih savladala. Baš sam srećna, presrećna, što ću krenuti u šesti - naglašava Kristina Čulić.

Učiteljica Blaženka Adamović naglašava da je lako primjetila razliku.

Kada bih ja postavila pitanje ona bi davala tačne odgovore na pitanja koja su postavljana drugarima iz petog razreda. Vidjela sam da ona može samostalno da prati nastavu koja je malo teža i složenija za njen uzrast - ističe Blaženka Adamović.

Krstinina majka Martina kaže da je njena kćerka sama učila čitati i pisati prije polaska u školu. Mnogo toga je naučila uz praćenje televizijskog programa.

Uvijek sam tu uz nju kada je potrebna pomoć bilo u čemu. I kad god nešto upita tu sam da joj objasnim koliko ja znam i koliko sam ja u mogućnosti naravno. Ona više voli sama da istražuje, ali uvijek ima tu nekih pitanja i podpitanja - kaže majka Martina.

U Osnovnoj školi u Novom Gradu su prihvatili prijedlog učiteljice da Krstina polaže predmete iz petog razreda i da joj se nakon toga omogući upis u šesti.

Učenica koja je nešto iznad ostalih u generaciji što se tiče njenih interesovanja, što se tiče njene kreativnosti. Neko ko je u kombinovanom razredu pokazao u našem područnom odjeljenju u Velikoj Rujiškoj tu svoju sklonost i želju za napredovanjem - pojasnila je Marina Ovuka, direktorka OŠ "Sveti Sava".

Krstina voli i da pjeva, slika, glumi. Kada poraste želja joj je da završi medicinu i postane pedijatar.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog