Region

На Хвару 66 туриста

Какав је утицај пандемије на туристичку сезону у Хрватској најбоље илустрира стање на острву Хвару, једној од туристичких перјаница на Јадрану, где је тренутно отворено највише између 20 и 30 посто свих угоститељских објеката, а од 14 хотела отворена су само три.

Потпредседник Градског већа Града Хвара Тео Јеличић за сплитски дневник каже да су бројке катастрофалне и да никада у историји хварског туризма Град Хвар није имао овако лоше резултате, у ово доба године.

„Сада се у Хвару одмара, бројком и словом 66 страних туриста, док је прошле године у ово време у Хвару било 4.588 гостију. Ово су поражавајуће бројке и када сам их ја у петак добио, нисам могао веровати својим очима, иако сам знао да је стање катастрофално”, казао је Јеличић.

Према његовим речима, Град Хвар за сада бележи пад од 96 посто долазака туриста и 91 одсто пад у ноћењима, пише сплитска Слободна Далмација, а преноси Танјуг.

„Од ових 66 туриста, који су успркос свему дошли у Хвар, нешто је Словенаца, Аустријанаца, Немаца и Чеха. Да би вам приближио каква је ситуација у Хвару, најбоље говори податак да је тренутачно отворено, највише између 20 и 30 посто свих угоститељских објеката, а од 14 хотела отворена су три”, казе Јеличић.

Истиче да није оптимиста ни када је реч о наредна два месеца, јер се резервације отказују.

 

Извор: Политика
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog