Društvo

Počinje prvi BH eUPSHIFT program za srednjoškolce

Inovativna eUPSHIFT radionica, koja se provodi u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“, namijenjena je srednjoškolcima uzrasta od 13 do 19 godina.

Učesnici  ovog programa imaće priliku da kroz kombinaciju radionice društvene inovacije, mentorstva, inkubacije, te finansijski podsticaj za najbolje ideje, identifikuju probleme u lokalnim zajednicama i pronađu rješenja za iste. 

eUPSHIFT radionica bazirana na UPSHIFT metodologiji, razvijenoj od strane UNICEF-ovog Ureda za inovacije, i prilagođena za rad online.

Prva eUPSHIFT BiH radionica održava se od 05. - 07. jula 2020. godine

Na eUPSHIFT-u tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Radionica, koja traje osam dana, pruža mladima priliku da razviju rješenje za prepoznati problem u svojim zajednicama, te osvoje nagradni grant od 3 000KM za implementaciju istih u svojim zajednicama. 

U Bosni i Hercegovini tokom 2020. godine planirana je realizacija nekoliko UPSHIFT radionica usmjerenih na određene regije. Prva po redu radionica je namijenjena mladima s područja: Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Goražda, Visokog, Zenice, Zavidovića, Travnika, Jajca, Kladnja, Živinica i Tuzle.

 

Frontal

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog