Vijesti

Dodik: Srebrenica - jedan od političkih prioriteta

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče u Banjaluci da Mladena Grujičića, kandidata ove političke partije na predstojećim lokalnim izborima za načelnika opštine Srebrenica, podržavaju sve političke partije koje su na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i da je ova opština jedan od političkih prioriteta.

Cilj nam je da imamo jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, iako je očegledno da su SDS i neki pojedinci već izrazili kandidature, što komplikuje situaciju - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica.

On je istakao da je Grujičić, kao načelnik opštine Srebrenica u prethodne četiri godine, uradio kvalitetan posao na razvoju ove lokalne zajednice i da je zato na predstojećim lokalnim izborima dobar kandidat za načelnika.

U tom pogedu treba obaviti razgovore sa svim partnerima, a ne samo koalicionim. Svjesni smo da je zbog ukupne polarizacije u Srebrenici veoma važno da svi srpski glasovi budu okupljeni oko zajedničkog kandidata, kao što je uradila bošnjačka strana - naglasio je lider SNSD-a.

Prema njegovim riječima, u naredna tri dana biće obavljeni razgovori na lokalnom nivou.

Iznenađujuće je da je SDS, koji je bio na konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske na kome je dogovoreno da u narednih sedam dana obavimo sastanke na lokalnom nivou da bi precizirali kako ćemo se zajednički kretati u izbornoj proceduri u Srebrenici, mimo ovoga predočio svog kandidata. Bez obzira na to, učinićemo sve što je moguće da obezbijedimo pobjedu našeg kandidata - istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku sa liderom DEMOS-a Nedeljkom Čubrilovićem i predstavnicima opštinskih odbora SNSD-a i DEMOS-a iz Šamca, Dodik je naglasio da će kandidat za načelnika ove opštine biti predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Vedran Đurđević.

DEMOS podržava ovu kandidaturu, kao i niz ostalih političkih partija. Narednih dana će se okupiti političke partije iz koalicije koje će podržati našeg kandidata - naveo je Dodik.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog