Društvo

Позив невидљивим херојима Грчке (ВИДЕО)

Током грађанског рата у БиХ, Грчка је упутила хуманитарну помоћ српским продицама, а један дио хуманитарне акције било је и смјештање дјеце у грчке породице до завршетка рата.

Ни 30 година након завршетка рата, Срби из Републике Српске нису заборавили несебичну помоћ грчких породица, које су пристале да збрину дјецу и на тај начин уљепшају дјетињства српске дјеце.

Представништво Републике Српске уз подршку Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу позива све оне невидљиве хероје који су угостили српску дјецу током рата у БиХ, као и све породице које су учествовале у овој хуманитарној акцици да се јаве и подијеле своја истуства како би се забиљежила дарежљивост и несебична помоћ Грчке српском народу.

Поред Министарства за европске интегарације и међународну сарадњу, велику подршку Представнишву РС у Грчкој пружио је и један од најпознатијих грчих глумаца Јанис Серветас.

Он је у видеу позвао све оне добре људе  Грчке да контактирају Представништво РС како би подијелили своје приче и на тај начин помогли да овај догађај остане заувијек жив у сјећању свих нас.

"Твоја љубав, твој загрљај, твоја доброта, твоја дјела оставила су траг у историји! Подијели их са нама", поручио је Јанис Серветас. 

 

Фронтал/А.Г.

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog