Region

Митрополија црногорско-приморска прихватила позив премијера на дијалог

Митрополија црногорско-приморска (МЦП) прихватила је позив Владе Црне Горе на дијалог о Закону о слободи вероисповести, који би требало да данас да буде одржан.

Митрополија је у саопштењу подсетила да је црква била, јесте и остаје привржена дијалогу као једином правом путу и начину да се реше отворена питања у односима између цркве и државе, која су настала пре и после доношења и ступања на снагу спорног Закона о слободи вероисповести.

„Из тог разлога, прихватамо Ваш позив, иако стиже са не малим закашњењем, за довршетак започетог па прекинутог дијалога, у нади да то не чините ради укључивања ове теме у Вашу предизборну кампању, на шта не можемо пристати, како због Цркве Божије тако и због верног народа”, навела је МЦП у одговору на позив на дијалог који је раније упутио црногорски премијер Душко Марковић, преноси Танјуг.

Из МЦП очекују да ће Влада у потпуности коначно испоштовати црквени и правни субјективитет Митрополије црногорско-приморске и епархија Српске православне цркве, и прихватити предлоге о изменама и допунама поменутог Закона.

„Прихватамо предложени термин састанка у понедељак 20. јула ове године у 16 часова у вили Горица у Подгорици”, каже се у саопштењу.

 

Извор: Политика.рс
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog