Vijesti

U Srpskoj na virus korona pozitivno još 125 osoba

U protekla 24 časa testirano je 546 laboratorijskih uzoraka a virus korona potvrđen je kod 125 osoba, izjavio je vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 12 iz Trebinja 11 iz Modriče, po sedam iz Prnjavora i Foče, po četiri osobe su iz Zvornika i Mrkonjić Grada, po tri su iz Dervente, Doboja, Кozarske Dubice, Кotor Varoša, Prijedora i Srpca, po dvije osobe iz Bratunca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Кneževa, Laktaša, Lopara, Pala, Han Pijeska i Šekovića i po jedna osoba iz Bileće, Gradiške, Milića, Novog Goražda, Petrova, Sokoca, Srebrenice, Teslića i Ugljevika.

Zeljković je rekao da je najveći problem okupljanje i druženje, bez pridržavanja mjera. Apelujemo na pojedince da shvate ozbiljnost situacije i da poštuju mjere prevencije.

Porast broja zaraženih pokazuje da se dobar dio građana ne pridržava tih mjera – rekao je Zeljković. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.169 slučajeva korone, a preminule su 152 osobe.

U Banjaluci je preminula jedna osoba od virusa korona.

Od virusa korona do sada se oporavilo 2.014 osoba, a ukupno je testirano 46.787 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 253, od čega u UKC RS 52, a u opštim bolnicama 201.

U Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom 4.134 osobe, a nadzor je završen kod 42.166 osoba.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog