Vijesti

У Републици Српској још 130 новозаражених

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 663 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 130 особе у Републици Српској.

У ЈЗУ Општа болница „Свети Врачеви Бијељина, лабораторијски је потврђена инфекција вирусом SARS-CoV-2 и код једне особе из дистрикта Брчко.

Ради се о 59 мушких и 71 женској особи, од којих је 22 млађе, 91 редње и 17 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 23 особе су из Бањалуке, 19 из Бијељине, девет особа је из Требиња, седам из Лакташа, по пет особа из Зворника, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Фоче и Рогатице, по четири особе су из Градишке и Хан Пијеска, по три из Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Пала, Прњавора и Шамца, по двије особе су из Модриче, Мркоњић Града, Српца, Теслића, Рибника, Рудог и Челинца и по једна особа из Билеће, Дервенте, Козарске Дубице, Котор Вароша, Приједора, Сребренице и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Лопара, мушкарцу старије животне доби из Рудог и мушкарцу старије животне доби из Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.299 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 155 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.074 особе. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 47.439 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 244, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 50, а у oпштим болницама 194.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.155 особа, а надзор је завршен код 42.435 особа.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog