Vijesti

У Републици Српској 109 новозаражених

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 401 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 109 особа у Републици Српској.

Ради се о 60 мушких и 49 женских особа, од којих је 28 млађе, 63 редње и 18 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта по 13 особа је из Бањалуке и Зворника, седам из Источног Новог Сарајева, по шест особа је из Источне Илиџе, Пала и Шамца, по пет особа из Козарске Дубице, Мркоњић Града и Прњавора, по четири особе су из Кнежева, Рогатице и Требиња, по три из Билеће, Добоја и Српца, по двије особе из Вишеграда, Градишке, Лакташа, Модриче и Фоче и по једна особа је из Власенице, Дервенте, Костајнице, Котор Вароша, Лопара, Љубиња, Невесиња, Новог Горажда, Осмака, Петрова, Теслића и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.408 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 155 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.108 особа. На SARS-CoV-2 тестирана је укупно 47.831 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 267, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 56, а у oпштим болницама 211.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.175 особа, а надзор је завршен код 42.444 особе.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog