Region

Otkazan Weekend Media Festival u Rovinju

Nakon 12 uspješnih godina, 13. izdanje "Weekend media festivala" neće se održati ove godine zbog globalne pandemije virusa korona, poručili su organizatori.

"Želimo biti odgovorni prema 'Weekend' zajednici. Iako se činilo da će se situacija s korona virusom do jeseni stabilizirati, sada kada to više nije izvjesno odlučili smo da ne održimo ovogodišnji festival. On nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tijekom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici jednostavno nam ne dopušta da organiziramo festival ako ne možemo biti sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava", izjavio je Tomo Ricov, direktor festivala.

U saopštenju se navodi da s obzirom na to da "Weekend" nije samo konferencija ili samo festival, već Rovinj, more, zabava, sunce, predavanja i druženje te da je njegova uloga posebna u specifičnom kontekstu regije, "Weekend" se neće održati onlajn niti u bilo kom drugom obliku. Dodaju da će svima koji su već kupili kotizacije biti vraćen cjelokupni iznos uplate. Organizatori ističu da je sljedeće okupljanje u Rovinju rezervisano za iduću godinu, kada će se svi posjetioci moći zajedno prisjetiti uspješnih 12 godina najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije, a ovu godinu će jednostavno preskočiti i što prije zaboraviti.

 

Izvor: glassrpske.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog