Društvo

Univerzitet u Banjaluci: Raspisan konkurs za upis studenata u drugom roku

Univerzitet u Banjaluci raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini u drugom upisnom roku.

Planiran je upis još 826 studenata. Na svih 17 članica Univerziteta planiran je upis 657 studenata čije se školovanje finansira iz budžeta, 37 studenata u kategoriji samofinansiranje, a 35 se može upisati kao vanredni studenti. Konkursom je predviđeno i da se upiše 97 studenata u kategoriji stranih studenata, saopšteno je iz Univerziteta.

Kada je riječ o broju slobodnih mjesta za upis na prvi ciklus na organizacionim jedinicama Univerziteta, njih je na Akademiji umjetnosti 51, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu 43, Ekonomskom fakultetu 24, Elektrotehničkom 29, Mašinskom 55, Medicinskom 47.

Slobodnih mjesta na Poljoprivrednom fakultetu je 62, Pravnom 44, Prirodno-matematičkom 127, Rudarskom 24, Tehnološkom 72, Fakultetu bezbjedonosnih nauka pet, Fakultetu političkih nauka 49, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta 18, Filozofskom fakultetu 64, Filološkom 80, te na Šumarskom 32.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na Univerzitetu u Banjaluci počinje 31. avgusta, a završava 4. septembra.

Polaganje prijemnog ispita je 7. i 8. septembra sa početkom u devet časova, a objavljivanje rezultata konkursa je do 9. septembra do 14 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 14. septembra i traje do 18. septembra.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci polaganje prijemnog ispita traje od 7. do 11. septembra sa početkom u devet časova.

Objavljivanje rezultata konkursa je 11. septembra do 16 časova, konačne rang-liste biće objavljene do 14. septembra, dok upis primljenih kandidata počinje 15. septembra, a završava se 18. septembra.

Na Fakultetu bezbjednosnih nauka polaganje prijemnog ispita održaće se 7. septembra sa početkom u sedam časova.

 

Izvor: SRNA
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog