Vijesti

Министарство алелује на ученике, родитеље али и наставнике

Ради безбједности свих и у најбољем интересу очувања здравља у најширој заједници, Министарство просвјете и културе Републике Српске апелује и моли све родитеље да не шаљу у школу дјецу уколико су они били у контакту са зараженом особом или уколико постоји и најмања сумња на заразу на ковид-19, било да је ријеч о дјеци или самим родитељима. Исти позив се односи и на наставнике који имају симптоматичне тегобе.

Такође, и у оним случајевима када ученици или родитељи чекају резултате тестирања на ковид-19, позивамо их на савјесно поступање те да остану код куће и у случајевима када је њихово здравствено стање добро, све док не добију резултате тестирања, наводи се у саопштењу.

Све ученике који имају одређене здравствене тегобе, а посебно симптоме акутне респираторне инфекције, као и њихове родитеље и наставнике, позивамо да се и у овим случајевима опходе савјесно, остану код куће, да се јаве надлежном љекару или педијатру и слушају њихове упуте, док све сумње на заразу не буду отклоњене, а с јасним циљем очувања сопственог и здравља свих других из непосредног окружења.

У саопштењу се додаје да је за све једнако важно да се придржавају свих превентивних мјера и препорука Института за јавно здравство Републике Српске, као што су редовно одржавање хигијене руку, редовно мјерење температуре, и обавезно пред полазак у школу, поштовање препорученог размака у контакту са другим особама, ношења заштитних маски, као и свих осталих препоручених мјера.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog