Republika Srpska

Republika Srpska: Odobreno zapošljavanje 2.060 radnika

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o odobravanju zapošljavanja 2.060 radnika, a vrijednost ovog programa iznosi oko 10,6 miliona KM, izjavio je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

On je naveo da će u okviru odobrenog programa u Republici Srpskoj biti zaposleno 2.060 radnika iz različitih kategorija - pripravnika, djece poginulih boraca i ciljnih grupa u privredi.

- Najviše sredstava smo odvojili za program zapošljavanja ciljnih grupa u privredi, gdje ćemo finansirati zapošljavanje skoro 1.100 radnika - rekao je Vujičić na Palama.

On je istakao da je interesovanje za programe koje realizuje Zavod za zapošljavanje bilo veliko i da je broj zahtjeva bio gotovo dva i po puta veći od planiranih sredstava.

- Uspjeli smo da obezbijedimo dodatnih pet miliona KM, tako da će na kraju ukupna vrijednost programa biti oko 16 miliona KM i zaposlićemo 3.000 radnika - precizirao je Vujičić.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske iskazala razumijevanje za potrebe Zavoda za zapošljavanje, koji je primio zahtjeve za zapošljavanje 5.000 radnika, i juče izmijenila Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

- Na nama je da sačekamo objavu Akcionog plana i da proširimo program zapošljavanja za 1.000 radnika. Faktički obuhvatićemo dvije trećine zahtjeva u ovoj godini - istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, epidemija virusa korona uticala je na rad Zavoda, koji je morao da redukuje planirane programe zapošljavanja.

- Prošle smo godine imali 30 miliona KM za zapošljavanje, a u ovoj 16 miliona KM. S obzirom na situaciju, zadovoljni smo i ovim - konstatovao je Vujičić.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog