Vijesti

Састанак Шеранић-Филд: Охрабрују подаци о броју обољелих у посљедње три седмице

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима састао се данас у свом кабинету са делегацијом Амбасаде Велике Британије у БиХ на челу са амбасадором Метјуом Филдом (Matthew Field).

Током састанка разговарано је о изазовима и досадашњим искуствима када је у питању сузбијање новог вируса корона и мјерама које су у Републици Српској спроведене, као и о тренутној епидемиолошкој ситуацији. 

„Охрабрујућа је чињеница да укупан седмични број новообољелих идентичан у посљедње три седмице и да за сада не постоји велики притисак на болнице у смислу броја пацијената којима је потребна болничка здравствена њега. Важно је да одржимо дисциплину када су у питању мјере и уважавање препорука које дају званичне здравствене институције. Одговорност је на појединцу и локалним срединама“, нагласио је министар Шеранић.

Министар Шеранић и амбасадор Филд разговарали су и о плановима и реорганизацији код пријема пацијента у консултативно-специјалистичке амбуланте, као и мјерама јачања капацитета у болницама посебно пред сезону грипа.

Министар Шеранић упознао је делегацију Амбасаде Велике Британије у БиХ са тренутном реорганизацијом која подразумијева јачање капацитета COVID болница у Бањалуци, Бијељини и Фочи, а које ће бити у могућности да збрину пацијенте који се лијече од овог обољења. На састанку је било ријечи и о вакцинацији против грипа и могућностима набавке вакцине против вируса корона.

Министар Шеранић се захвалио на подршци здравственом и систему социјалне заштите у претходним годинама и у вријеме пандемије корона вируса, а разговарано је о могућности даље сарадње и подршке за јачање капацитета здравстевног система у Републици Српској.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog