Nauka

Колико још корака има наша планета?

У оквиру обележавања „Недеље климе у Њујорку", на Унион Скверу постављен је сат са поруком да се смањи емисија гасова стаклене баште и глобално загревање.

Сат је идеја научника, уметника и активиста из Њујорка а показује бројке за које се тврди да су засноване на научним подацима

„Постављање сата је опомена да се емисија штетних гасова мора редуковати што брже. Технологија то може. Постављање сата је начин да наука добије моћ. Наша планета има крајњи рок, а ми можемо да је спасимо", рекао је Андреј Бојд.

Становници Америке суочавају се са климатским катастрофама пожарима, ураганима и поплавама, па је постављање сата на Унион сквер-у у Њујорку опомена да надлежни имају мање од 100 дана да трансформишу енергетски и економски систем у нади да ће просечни годишњи раст температуре бити мањи од 1,5 степени Целзијуса.

"Климатске промене се већ дешавају и овај сат није будилник већ је штоперица која одбројава кораке планете и свака секунда је важна. Све треба урадити на време", рекао је Ган Голан вођа пројекта за спас планете.

Сат је идеја научника, уметника и активиста из Њујорка и показује бројке за које се тврди да су засноване на научним подацима

„Постављање сата је опомена да се емисија штетних гасова мора редуковати што брже.Технологија то може. Постављање сата је начин да наука добије моћ. Наша планета има крајњи рок, а ми можемо да је спасимо", рекао је Андреј Бојд.

Становници Америке суочавају се са климатским катастрофама пожарима, ураганима и поплавама, па је постављање сата на Унион Сквер-у у Њујорку опомена да надлежни имају мање од 100 дана да трансформишу енергетски и економски систем у нади да ће просечни годишњи раст температуре бити мањи од 1,5 степени Целзијуса

„Климатске промене се већ дешавају и овај сат није будилник већ је штоперица која одбројава кораке планете и свака секунда је важна. Све треба урадити на време", рекао јеГан Голан вођа пројекта за спас планете.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog