Vijesti

Код 88 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 568 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 88 особa у Републици Српској.

Ради се о 49 мушких и 39 женских особа, од којих је 21 млађе, 51 средње и 16 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 34 особе су из Бањалуке, осам из Лакташа, седам из Шипова, по пет из Бијељине  и Источне Илиџе, четири из Пала, по три из Добоја и Прњавора, по двије из Градишке, Источног Новог САрајева, Кнежева и Модриче и по једна из Брода, Вишеграда, Дервенте, Источног Старог Града, Мркоњић Града, Рудог, Сокоца, Станара, Фоче, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Шипова и Чајнича.

До сада је у Републици Српској потврђено 9.406 случајева вируса корона, а преминулo je укупно 311 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.373 особа, а тестирано је укупно 80.166 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 163, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 54, а у oпштим болницама 109.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.063 особа, а надзор је завршен код 60.982 особе.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog