Region

Кривокапић после консултација код Ђукановића: Формализована народна победа

Данашњи дан је још један дан победе демократије, саопштио је лидер коалиције "За Будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић након консултација које је црногорски председник Мило Ђукановић одржао са њим, лидером коалиције "Мир је наша нација" Алексом Бечићем и лидером коалиције "Црно на бијело" Дританом Абазовићем о мандатару за састав нове Владе Црне Горе.

Мило Ђукановић је раније поручио да ће данас упутити предлог Скупштини Црне Горе да Кривокапић буде мандатар.

"Након 30. августа, 23. септембра и данaшњег дана – све је јасно. Сви требају да знају да је народна побједа доживјела формализовање. Ово је само још један доказ унапређења политичке културе. Имали смо отворен, јасан, конкретан одговор господина предсједника Ђукановића. Он је са својим овлашћењима могао да прави другу комбинаторику. Приликом доласка у Скупштину са 41 потписом обезбиједили да та процедура буде краћа", рекао је Кривокапић.

Додао је да ће до 8. новембра понудити предлог за нову Владу.

"Врло брзо ћемо упутити Скупштини предлог нове Владе. Имамо још једну обавезу, а то је да сагледамо интегрално систем читаве управе и до 8. новембра договоримо састав Владе. Најављујемо данас да ћемо то формализовати", истакао је Кривокапић.

Истакао је да ће данас упутити позиве свим странкама националних мањина да учествују у формирању Владе и да тако, како је рекао, дају допринос.

"Ово није посао да ради коалиција коју представљам, него сви ми заједно, нама је најважније да будућност Црне Горе буде другачија", поручио је кандидат за мандатара.

Председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић је рекао да се радило о садржајном састанку у интересу свих грађана.

"Ми смо данас ту да верификујемо изборну вољу, једно ефикасно како смо то радили до сада", додао је Бечић.

Истакао је да су грађани све рекли све 30. августа.

"Посао предсједника је олакшао предлог мандатара. Очекујем од Ђукановића да то формализује. Очекујемо од свих конституената да покажу озбиљност и да испуне очекивање. Као предсједник Скупштине са нестрпљењем очекујем састав Владе", поручио је Бечић.

Лидер платформе "Црно на бијело" Дритан Абазовић је рекао да је данашњи дан доказ да је црногорско "друштво зрелије него што смо мислили".

"Стекли су се услови са се предложи мандатар. Грађани треба да буду релаксирани. Добили смо обећање да неће бити опструкције. Не требају нам свађе. Велики дан за Црну Гору након историјских промјена. Без обзира на подјеле, можемо да искорачимо. Ја сам сигуран да ћемо демонстрирати да ће нова Влада радити у интересу грађана", закључио је Абазовић.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog