Vijesti

У Српској 387 новообољелих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 1177 лабораторијских узорaка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 387 особa у Републици Српској.

Ради се о 191 мушкој и 196 женских особа, од којих је 65 млађе, 237 средње и 85 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по 65 особа је из Бањалуке и Требиња, 62 из Бијељине, 20 из Зворника, 17 из Градишке, 13 из Гацка, 10 из Котор Вароша, по девет из Лакташа, Лопара и Приједора, осам из Милића, по седам из Сокоца и Фоче, по шест из Билеће, Добоја, Прњавора и Рогатице, по пет из Невесиња, Српца и Челинца, по четири из Дервенте, Модриче и Пала, по три из Кнежева, Рибника, Угљевика и Шипова, по двије из Вишеграда, Берковића, Мркоњић Града, Новог Града, Новог Горажда и Шамца и по једна из Братунца, Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Језера, Козарске Дубице, Петровца, Рудог, Теслића, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о четири женске и 22 мушке особе од којих је једна особа била 42 године старости.

Седам особа је из Бањалуке, шест из Приједора, три из Новог Града, по двије из Бијељине и Невесиња и по једна из Шамца, Оштре Луке, Требиња, Градишке, Власенице и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 24.969 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 691 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 10.083 особе, а тестирано је укупно 119.258 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.255, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 450, а у oпштим болницама 805.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14.671 особа, а надзор је завршен код 81.317 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog