Vijesti

У Српској 416 новообољелих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1115 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 416 особа у Републици Српској.

Ради се о 221 мушкој и 195 женских особа, од којих је 64 млађе, 261 средње и 91 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 68 особа је из Бањалуке, 52 из Требиња, 47 из Бијељине, по 20 из Вишеграда и Зворника, 19 из Добоја, 18 из Прњавора, 16 из Сокоца, 14 из Лакташа, 13 из Невесиња, 10 из Шамца, девет из Новог Горажда, осам из Гацка, по седам из Братунца и Пала, по шест из Билеће, Мркоњић Града, Теслића и Хан Пијеска, по пет из Котор Вароша и Модриче, по четири из Дервенте, Лопара, Приједора, Фоче и Челинца, по три из Брода и Источне Илиџе, по двије из Берковића, Градишке, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Милића, Рибника, Рудог и Угљевика и по једна из Вукосавља, Власенице, Доњег Жабара, Кнежева, Новог Града, Петрова, Рогатице, Српца, Сребренице, Трнова, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о седам женских и 13 мушких особа, средње и старије животне доби, од којих су три из Бањалуке, двије из Лопара, Зворника и Лакташа и по једна особа из  Прњавора, Петрова, Добоја, Сребренице, Руда, Пала, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Требиња, Угљевика и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 27.357 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 847 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 12.762 особa, а тестиранo je укупно 126.009 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.129, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 425, а у oпштим болницама 704.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12.772 особа, а надзор је завршен код 88.617 особа

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog