Vijesti

Na Dan Republike svečana akademija i defile na Trgu Krajine

Na sjednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine danas je u Banjaluci usvojen preliminarni prijedlog programa proslave Dana Republike, koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine.

Na sjednici, kojoj je predsjedavala predsjednik Srpske Željka Cvijanović, izabran je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, te formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Termin održavanja svečanog defilea biće naknadno određen zbog aktuelne epidemiološke situacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Utvrđeno je da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsjednika Republike Srpske, te događaji koji podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko distriktu, Dan Republike Srpske biće obilježen na primjeren način, u skladu sa njihovim mogućnostima, te preporukama Instituta za javno zdravstvo.

Prvoj sjednici Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

 

Izvor: SRNA
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog