Vijesti

У Републици Српској 349 новообољелих и 21 смртни случај

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1058 лабораторијских узорaка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 349 особа у Републици Српској.

Ради се о 168 мушких и 181 женској особи, од којих је 56 млађе, 213 средње и 80 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 70 особа је из Бањалуке, 51 из Бијељине, 31 из Требиња, 17 из Теслића, по 12 из Зворника, Модриче и Невесиња, 11 из Прњавора, 10 из Дервенте, по осам из Вишеграда, Добоја, Лакташа и Шамца, по шест из Градишле, Приједора, Српца и Хан Пијеска, по пет из Гацка и Мркоњић Града, по четири из Братунца, Козарске Дубице, Котор Вароша, Сокоца, Угљевика, Фоче и Шипова, по три из Новог Града, Пала и Рибника, по двије из Берковића, Брода, Власенице, Лопара, Милића, Осмака и Рудог и по једна из Источног Новог Сарајева, Костајнице, Новог Горажда, Чајнича, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 12 мушких и девет женских особа старије животне доби од којих су по двије особе из Бијељине, Добоја и Бањалуке и по једна из Шамца, Модриче, Руда, Градишке, Козарске Дубице, Приједора, Угљевика, Лопара, Гацка, Невесиња, Прњавора, Српца, Зворника, Лакташа и Челинца

До сада је у Републици Српској потврђено 30.636 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.089 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 15.563 особа, а тестирано је укупно 134.424 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.134, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 436, а у oпштим болницама 698.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 13.107 особа, а надзор је завршен код 95.638 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog