Vijesti

Savčić: Daleko je organizovanje zajedničkih komemoracija

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je još daleko organizovanje zajedničkih komemoracija u BiH, ne zato što to Srbi ne žele, već zato što ne mogu prihvatiti lažne optužbe da su agresori na rođenoj zemlji, zločinci i zlikovci.

- Kako da pravimo zajedničku komemoraciju kada nam ne daju da dođemo u Dobrovoljačku ulicu u Sarajevu da odamo poštu našim poginulim sunarodnicima? Kako da pravimo zajedničku komemoraciju kada nam ne daju dođemo na Brčansku maltu u Tuzli? Kako da pravimo zajedničku komemoraciju kada na svakom mjestu gdje ima i jedan stradao pripadnik bošnjačkog naroda oni to zovu genocidom? - pita Savčić, reagujući na dio kominikea Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira u kojem se sugeriše da bi trebalo preduzeti korake ka pomirenju u BiH, uključujući i održavanje zajedničkih komemoracija.

Savčić je izjavio Srni da u BiH nije moguće organizovati zajedničke komemoracije sve dok ne bude utvrđena potpuna i nesporna istina o događajima u proteklom ratu.

On je rekao da prvo odgovorni moraju snositi posljedice za ono što su učinili, a onda da se ide ka pomirenju.

- Dobro je poznato da ogromna većina srpskog naroda nije ni prihvatala, niti branila zločin, ni zločinca, ali ne možemo prihvatiti ono što nije istina - naglasio je Savčić.

On je rekao da nema događaja u BiH sa smrtnim posljedicama, a da je međunacionalni sukob, a da su ga Srbi prvi počeli.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog