Zanimljivosti

Чизме које гарантују социјалну дистанцу су број 75, и коштају 150 евра (ВИДЕО)

Обућар из Румуније који је већ дизајнирао, и ручно правио огромну обућу како би током првог таласа епидемије коронавируса заштитио људе, сада излази са новом колекцијом, али са истом мисијом - да обезбеди социјалну дистанцу током новог пандемијског таласа, купцима чизама које прави.

Григоре Луп, обућар који поседује радњу у румунском месту Клуж, још у мају је израдио ципеле са европском величином, односно бројем 75.

Каже да му је таква идеја помогла да одржи своју радњу у Трансилванији.

Луп је испричао да је на ту идеју дошао када је приметио да људи стоје исувише близу једни другима и да игноришу мере физичке дистанце од два метра.

Поред тога што прима уобичајене поруџбине, Лупа су контактирали и уметници,  укључујући једну белгијску плесну групу али и један амерички рок бенд, преноси Ројтерс.

Обућар иначе прави обућу по поруџбини за особе које носе ванстандардне бројеве, али овог пута, ствар је у заштити од вируса, па му се клијенти јављају и са захтевима за обућом која ће им обезбедити социјалну дистанцу.

Луп је сада израдио чизме, такође у броју 75, за нови талас пандемије, а један пар кошта 150 евра.

Чизме су постављене крзном и имају дебеле ђонове, а за њихову израду потребно је три пута више коже него за обичан пар ципела, рекао је обућар који се тим занатом бави четири деценије.

Луп је раније израђивао обућу за позоришта и опере,  фолклорне групе, а пошто је обим посла смањен због пандемије, нашао је нови извор прихода.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog