Republika Srpska

Ministarstvo: Ugostitelji, turističke agencije i umjetnici da podnesu zahtjev za pomoć

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pozvalo je privredne subjekte obuhvaćene Uredbom o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, da pravovremeno podnesu zahtjev za ostvarivanje finansijske podrške.

Obrazac zahtjeva sa popisom potrebne dokumentacije dostupan je na sajtu Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, u sekciji “Uredba o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja i turističkim agencijama” – link: https://soo.gd/5tsT, a rok za podnošenje prijava je 20. decembar, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Pravo na dodjelu sredstava ostvaruju privredni subjekti koji imaju registrovano sjedište na teritoriji Republike Srpske, koji nisu smanjili broj radnika za više od 15 odsto, poredeći broj radnika na kraju avgusta sa krajem februara ove godine, koji imaju finansijski gubitak i pad prometa od najmanje 40 odsto u periodu jul – septembar.

Ovo pravo ostvaruju privredni subjekti koji su izmirili poreze i doprinose na platu po svakom zaposlenom radniku prijavljenom na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak, zaključno sa 30. junom.

Vlada Srpske usvojila je 3. decembra Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona.

U pripremi i izradi Uredbe učestvovali su i predstavnici poslovne zajednice i udruženja privrednih subjekata sektora obuhvaćenih ovom uredbom.

Uredba je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.


Izvor: capital.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog