Svijet

Попова: Без алкохола два мјесеца ако примите руску вакцину

Они који приме руску вакцину "спутњик" против коронавируса морају два мјесеца да се уздрже од алкохола, изјавила је шефица руске службе за заштиту потрошача и надзор Роспотребнадзор Ана Попова.

"Kонзумирање алкохола мора да престане најмање двије недјеље прије имунизације, а они који приме прву дозу морају се уздржати од алкохола у наредна 42 дана", изјавила је Попова у уторак за Радио Kосмолскаја правда.

Попова је савјетовала грађане и да не пуше прије и послије вакцинације, упозоривши да дувански дим иритира плућа и смањује имуни одговор.

Kако преноси "Moscow Times" послије упозорења Попове, огласио се Александар Гинсберг, шеф државног истраживацког центра "Гамалеја", који је развио "спутњик".

Гинсберг је рекао да, иако не треба уживати у алкохолу прије или послије вакцинисања, "једна чаша шампањца никада никоме није нашкодила", наводи "Moscow Times".

Руска акција вакцинисања започела је овог викенда у Москви, а до сада је, према процјенама, око 100.000 Руса примило "спутњик", укључујући учеснике тестирања и припаднике војске.

 

Извор: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog