Republika Srpska

Opština Han Pijesak nagrađena za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva

Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja najboljim zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Јugoistočnoj Evropi "Globallocal" dodijelio je prestižnu nagradu opštini Han Pijesak.

Ova opština je nagradu dobila i pored ogromne konkurencije, jer je u prethodnom periodu 84 predlagača predložilo ukupno 172 kandidata iz sedam zemalja (Austrija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija).

- Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja u prvom stepenu donio Odluku o dodjeli nagrade i priznanja najboljim lokalnim zajednicima za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi "Globallocal" za opštinu Han Pijesak, BiH, na čemu vam najiskrenije čestitamo - navodi se u saopštenju.

Svečanosti dodjele nagrada i priznanja biće održana u Dubrovniku na proljeće 2021. godine. Na svečanosti dodjele nagrada i priznanja očekuje se preko 200 predstavnika iz različitih političkih, diplomatskih, privrednih i ekonomskih sfera regiona i Evrope. Pored ove svečanosti paralelno se održava i regionalni samit pod nazivom "300 najboljih".

- Ovo je veliko priznanje za mene kao načelnika i za našu opštinu koja je prije samo četiri godine bila neprepoznatljiva, ne samo u regionu, nego i u BiH. Uložili smo znatne napore, javna preduzeća stavili na svoje noge, izmirili zastarjela dugovanja, stvorili dobar ambijent za investicije i time Han Pijesak usmjerili u pravcu razvoja. Drago mi je da smo uspjeli ono što su mnogi nazivali "nemogućom misijom". Zahvaljujem se na ovom priznanju. Idemo dalje! - poručio je Ostojić.

Pored ovog značajnog priznanja Han Pijesak je, na iznenađenje mnogih, nedavno dobio pozitivno mišljenje i ocjenu revizora, što je nevjerovatan skok za jednu sredinu koja je decenijama unazad stagnirala. Opština Han Pijesak ima do sada najbolju ocjenu – pozitivno mišljenje i za finansijske izvještaje i za usklađenost sa zakonima.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog