Politika

Košarac: Šaroviću, vlast se dobija na izborima, a ne uz podršku političara iz Sarajeva

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i visoki funkcioner SNSD-a Staša Košarac izjavio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović nema nikakvog prava da bilo kome drži političke lekcije, niti da prijeti da će stranka koju predvodi preuzeti vlast na bilo kom nivou.

- Vlast se dobija ili gubi na izborima, a posljednji lokalni izbori, kao i svi drugi u zadnjih 14 godina, pokazali su da SDS nema podršku srpskog naroda. O kakvom preuzimanju vlasti priča Mirko Šarović, političar koji je izgubio izbore u opštini u kojoj živi, koji je izgubio izbore u opštini u kojoj je rođen i čija stranka u Banjaluci ima jednog odbornika - rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

Komentarišući izjavu Šarovića za N1 o mogućnosti da ta stranka, zajedno s koalicionim partnerima, preuzme vlast u Republici Srpskoj i na nivou BiH, Košarac je naglasio da takve izjave nemaju veze sa političkom realnošću, niti su utemeljene na bilo kakvoj realnoj podršci građana Republike Srpske.

- Očigledno je da je i sam Šarović svjestan da SDS nema ni ljude, ni osmišljenu politiku koja bi dobila podršku građana Republike Srpske. SDS je stranka bez politike i stranka koja želi da osvoji vlast uz podršku političara iz Sarajeva i dijela međunarodne zajednice - ukazao je Košarac.

On je odbacio kritike koje je Šarović izrekao na račun srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

- Da Šarović ima imalo političkog sluha i pristojnosti, sačekao bi da se Dodik u potpunosti izbori s bolešću kako bi mogao da odgovori i njemu i brojnim drugim nesrećnicima koji pokušavaju da iz ove situacije izvuku bilo kakvu korist. Osim toga, apsurdno je da neko ko je jedva prošao u parlament BiH kritikuje čovjeka koji je osvojio 370.000 srpskih glasova, najviše u istoriji izbora u Republici Srpskoj - naglasio je Košarac.

On je ocijenio da Šarovićeve priče o navodnom preuzimanju vlasti imaju za cilj da zataškaju loše izborne rezultate SDS-a.

- Ima mnogo ljudi u SDS-u koji se u ovom trenutku pitaju zašto na čelu stranke imaju gubitnika koji nema nikakvu politiku - rekao je Košarac.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog