Vijesti

Бореновић: Свако оспоравање Српске наићи ће на снажан бедем

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је у честитки грађанима Републике Српске поводом 9. јануара - Дана Републике да је свако оспоравање Републике Српске наишло и да ће наићи на снажан бедем сазидан од љубави и поштовања народа према својој Републици.

"Република Српска, настала тачно прије 29 година, сачувана у одбрамбено-отаџбинском рату и међународно верификована Дејтонским споразумом, трајна је и неупитна категорија”, навео је Бореновић.

Он је нагласио да 9. јануар, Дан Републике, треба да сваке године симболично означава ново настојање да Српска буде боља, јача, праведнија, економски снажнија и Република чије су институције снажне и поштоване, саопштено је из ПДП-а.

“Са посебном захвалношћу и поштовањем сјећамо се свих који су дали своје животе у одбрани Републике Српске. Одужити им се можемо једино ако сваког дана будемо радили за то Република Српска буде мјесто гдје њихове породице и потомци живе достојанственим и сигурним животима”, додао је Бореновић.

Република Српска обиљежава Дан Републике 9. јануара јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали констутитивни статуc.

 

Изовр: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog