Republika Srpska

Besplatno povezivanje privrednika na platformi "E-domaće"

Privredni subjekti registrovani na teritoriji Srpske dobili su platformu "E-domaće", na kojoj se, uz kreiranje naloga poput onih na društvenim mrežama, mogu predstaviti javnosti i uvezati se sa partnerima i klijentima, saopšteno je iz kompanije Prointer ITSS.

Idejni tvorci platforme iz Udruženja mladih ekonomista /UMEK/ navode da su u nekoliko jednostavnih koraka i potpuno besplatno svima dali priliku da se registruju i postanu vidljiviji, ali i ostvare poslovne kontakte.

- Osnovni cilj je predstavljanje, povezivanje i saradnja privrednika iz svih krajeva Republike Srpske. Na tu ideju smo došli, između ostalog, i zbog ove teške korona-godine u kojoj je većini poslovanje bilo otežano. Zato smo odlučili da im omogućimo da potpuno besplatno ostvare onlajn prisustvo i kreiraju nalog na onlajn platformi - kaže predsjednik UMEK-a Srđan Udovičić.


Na kreiranju platforme i razvoju aplikacija radila je kompanija Prointer ITSS, koja je i zlatni sponzor projekta, dok je generalni pokrovitelj kabinet predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

U UMEK-u kažu da je ovakva platforma novitet na našem prostoru, jer omogućava uređivanje profila i predstavljanje potencijalnim partnerima, kreiranje objava, sadržaja, promocija, dodavanje fotografija, sertifikata, priznanja.

Udovičić pojašnjava da je sa svim korisnicima omogućena i komunikacija posredstvom inboksa i poruka, tako da je to svojevrsna mreža domaćih privrednika, i velikih i malih.

- Zato ih pozivamo da kreiraju svoje naloge, jer je riječ o vrlo jednostavnom postupku. Nalog se kreira kao i na bilo kojoj društvenoj mreži, a registracija je korak po korak – potrebno je popuniti neke osnovne informacije o firmi. Za sve to vam nisu potrebna neka posebna znanja - kaže Udovičić i dodaje da se svi detalji nalaze na veb-platformi edomace.com.

U kompaniji Prointer, koja je i dio korporacije "Infiniti internešnel grup" vjeruju da će platforma olakšati uvezivanje domaćih kompanija i tako dovesti do širenja poslovanja, zbog čega su, kažu, u startu podržali ideju mladih ekonomista.

- Tu ideju smo prepoznali kao odličan put za razvoj domaćeg tržišta, posebno u doba pandemije kada je veći dio poslovanja prenesen na digitalno funkcionisanje. Samim tim, sigurni smo da će nova platforma imati veliki značaj za sve domaće proizvođače, ali i da će pomoći bržoj i kvalitetnijoj digitalizaciji domaćih kompanija - kaže marketing menadžer u "Infiniti internešnel grup" Mirjana Јukić.

Od pomoći domaćim privrednicima biće i to što će na platformi "E-domaće" biti vidljivi, ne samo svojim partnerima i provjerenim kupcima i klijentima, već i širom svijeta.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog