Politika

Ahmetović: "Probosanske stranke bojkotuju ponovljene izbore u Srebrenici"

"Probosanski blok u Srebrenici bojkotovaće ponovljene izbore u ovom gradu koji bi se trebali održati 21. februara zbog činjenice da je CIK donio, po Bošnjake, nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo sa redovnih biračkih mjesta", rekao je za Klix.ba predsjednik izbornog štaba "Moja adresa: Srebrenica" Sadik Ahmetović.

"Još analiziramo sve ono što je pred nama i sve prednosti i mane takve odluke. Međutim, bojkotujemo izbore. Konsultovali smo se sa svim probosanskim strankama u BiH to smo završili. Zaključak je da su probosanske stranke u startu zakinute za hiljadu glasova ukoliko uđemo u ponovljeni izborni proces. Poništenje izbora u Srebrenici se desilo samo na redovnim biračkim mjestima. Imali smo jako puno dokaza da se ponište glasovi i putem pošte jer imamo potvrde poštanskih operatera da je izborni materijal kasnio 25 do 26 dana. Imamo i neke slučajeve u prekookeanskim zemljama gdje su bh. državljani dobili izborni materijal nakon izbora", dodaje Ahmetović.

Ahmetović je podcrtao da je jedino rješenje za Srebrenicu da se raspišu kompletni novi izbori.

"To bi bilo jedino pravedno. Mi ćemo uložiti apelaciju Ustavnom sudu BiH i ona bi mogla oboriti kompletan izborni proces u Srebrenici. Mi radimo na pripremi. Izabrali smo i advokata to je prof. Nadim Ademović", zaključuje Ahmetović.

 

Izvor: klix.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog