Vijesti

Bajaga, uoči premijere filma: Moja majka je preživjela strahote Jasenovca

Momčilo Bajagić Bajaga sa strepnjom iščekuje subotu i premijeru filma "Dara iz Jasenovca" na RTS- u i RTRS-u.

Otkrio je da je njegova majka Jovanka jedan od jasenovačkih logoraša, te da je preživjela pakao.

– Moja majka je živjela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspjela da se spase tih strahota ne želim i ne mogu da pričam – rekao je on.

– Razmišljam da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da joj pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas. Ja sam odgledao film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je djevojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspjela da se izbori sa ulogom koja je jako zahtjevna – istakao je Bajaga za Informer.

Momčilo dodaje da je zgrožen što su američki mediji vodili kampanju protiv filma i što su pisali da je Antonijević izmislio da su ubijani Srbi i djeca.

– Sve to je samo njihova propaganda. Pa, svi znamo šta je bilo u Jasenovcu. Moja majka, koja ima 88 godina, živi je svjedok. Ona mi je pričala šta se tamo dešavalo. Protiv takve propagande može samo da se bori istinom i ovako dobrim filmovima – zaključuje muzičar.

 

Izvor: blic.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog