Vijesti

Elez prijetio smrću Vučiću i Dodiku

Duško Tomić, advokat Darka Eleza koji je isporučen vlastima Bosne i Hercegovine, koji ga sumnjiče za niz najtežih krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, iznuda, pljačke i trgovine narkoticima.

Bivši branilac Darka Eleza, nastavio je da priča o tome kako se razišao sa svojim branjenikom. 

Razlog zašto smo se rastali Darko i ja nije samo to. Bilo bi jako značajno reći kako smo se sastali. Ja sam punih osam  godina bio advokat Darka Eleza, Kad sam video da je Elez uhapšen i da se sprema njegovo izručenje BiH, ja sa otišao kod njega u pritvor, izjavio je advokat i dodao da je mišljenja da je odluka o izručenju protivustavna.

- Ugovor između Srbije i BiH o izručenju je zaključen 2014. godine, u njemu stoji da ne može retroaktivno da se odlučuje o sudbini Darka Eleza, o tim delima, može samo unapred. Vlasti BiH su onda promenili zahtev i osumnjičili ga za dva ubistva posle 2014. kada je sporazum dve države potpisan", izjavio je advokat Tomić. 

"Rekao sam Darku da je odluka o izručenju administrativna, politička i da nema šanse da ne bude izručen. Predložio sam mu da podnese zahtev da odmah bude izručen u Sarajevo, da ima bolju pregovaračku poziciju. On mi je odgovorio da su mu advokati savetovali da to ne uradi. Ja sam 2. marta došao kod njega u pritvor da mu kažem da će biti izručen sutra i da dobro razmisli kako će dalje i šta će. Bio sam zapanjen, Darko Elez je meni potpisao punomoć da učestvujem u ekstradiciji. Kada je pod lisicama ušao na razgovor sa mnom, počeo je s užasnim psovkama i pretnjama predsedniku Vučiću. Bio sam zbunjen. Ja sam državljanin Srbije, ovde sam završio škoole, dolazi čovek koji je lišen slobode, koji sutra ide, a on preti smrću predsedniku države, u zatvoru! Mislio sam da se dogovorio sa policijom, da proveri mene. Da pred policajcima predamnom preti smrću Vučiću i Dodiku i sada ne znam šta da učinim", tvdi advokat Duško Tomić. 

Advokat tvrdi da je pokušao da smiri Eleza. 

"Govorio sam mu stani, stani! Sada činiš teško krivično deleo, a mene kao advokata izlažeš velikoj opasnosti!", kaže Tomić. 

On je objasnio da je on bio advokat Elezu za slučaj "Lutka" i za izručenje, ali ne i za pretnje presedniku Srbije. Policajci su napravili službenu belešku i ja sam dobio poziv da dam iskaz, jer ja nisam advokat Darku Elezu za to delo i takvo ponašanje. Ti nemaš pravo psovaii decu i pretiti smrću", zaključio je Tomić. 

 

Izvor: Kurir.rs/Happy
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog