Vijesti

Banjaluka na ivici zatvaranja, preko 300 pacijenata na UKC-u, sve teže kliničke slike

Više od 300 pacijenata je smješeno na UKC-u Srpske, sve su teže kliničke slike i 90 odsto kapaciteta je popunjeno. Situacija u Banjaluci je alarmantna, broj novozaraženih drastično raste i neophodno je preduzeti dodatne mjere kako ne bi došlo do pogoršanja stanja, zaključeno je na današnjem sastanaku predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića i mladih doktora sa UKC-a.

"Potrebno je da svi ostanu kućama, da se stabilizuje ovaj talas virusa korona. Apelujem na sve građane da poštuju mjere. Svi smo svjesni da je Banjaluka na ivici zatvaranja. Banjaluka je u goroj situaciji nego druge lokalne zajednice i zato trebamo tako i djelovati", rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada koji je apelovao na rukovodstvo gradskog kriznog štaba da što prije održi sjednica.

"Preko 300 pacijenata je smješteno u UKC-u i sve su teže kliničke slike. Gotovo 90 odsto su popunjeni kapaciteti",  rekla je Maja Latinčić, specijalista pulmolog, te istakla da doktori traže da se gradske vlasti aktivnije uključe u podršku zdravstvu u gradu.

 

Izvor: atvbl.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog