Vijesti

Stanišić i Kojić: “Udarili smo u osinje gnijezdo ali nećemo odstupiti ni milimetra”

“Po informacijama kojima raspolažemo, tekstovi su naručeni od pojedinaca odavde, a glavni razlog je Jahorina”. Tvrde ovo u OO DEMOS-a Pale, reagujući na tekstove koji su se pojavili u novinama “Blic” u Srbiji i “Euro Blic” u Republici Srpskoj.

U pomenutim tekstovima, članovi DEMOS-a označeni su kao osobe povezane sa nedavno uhapšenim članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Aco Stanišić i Dejan Kojić demantuju pisanje “Blica” i najavljuju tužbu. Pozivaju sve istražne organe iz Srbije i Srpske da saopšte javnosti da li se i ko iz Republike Srpske istražuje. Navode da govore istinu i nemaju razloga da bilo šta kriju, za razliku od onih koji naručuju i plaćaju tekstove.

“Stavljamo se na raspolaganje za sve provjere i istrage. Spremni smo ovog momenta otići na poligraf i odgovoriti na sva moguća pitanja”, poručuje Aco Stanišić, predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a Sarajevsko-romanijske regije.

O ozbiljnosti teksta koji je naručen dovoljno govori to što nijedan novinar nije bio spreman da ispod njega stavi svoje ime, pa je potpisan kao “ekipa Blica” a sav sadržaj je utemeljen na “nazovi saznanjima i sagovornicima bez ikakvih činjenica”, dodaje Stanišić.

“Žao mi je što je jedan list sa dugom tradicijom i ozbiljnim imenima u redakciji, dopustio da bude alatka u jeftinim političkim spletkama novopečenih opozicionih centara i njihovih partnera u biznisu”, rekao je Stanišić.


Aco Stanišić

Iz DEMOS-a poručuju da im je nanesena nemjerljiva šteta jer niko od njih ne poznaje uhapšene članove kriminalne grupe, niti je ikada stupio u kontakt s njima.

Sumnjaju da je hajka na njih krenula nakon tematske sjednice Skupštine opštine Pale na kojoj se govorilo o stanju na Jahorini. Očekivali su, kažu, razne pokušaje diskreditacije. Kako navode, ni slutili nisu do kojih granica je neko spreman da ide.

“Olimpijski centar Jahorina je tražio da im opština Pale bez nadoknade ustupi 13 000 m2 zemlje na Jahorini. Kada smo na skupštini odbili tu inicijativu, bili smo svjesni da ćemo biti pod velikim pritiscima. Nisam ni mogao zamisliti da postoje osobe koje su u stanju da iznesu ovakve neistine i da crtaju mete na čelo nama i našim porodicama”, rekao je Dejan Kojić, predsjednik OO DEMOS-a Pale.

On je podsjetio da je jedan od razloga za jednoglasno odbijanje inicijative OC Jahorina u SO Pale i taj što se zemlja koja se ustupala Olimpijskom centru naknadno prodavala trećim licima.

“U prošlom sazivu SO Pale po minimalnoj cijeni je ustupljeno 7 000 m2. To su parcele kod gondole i na ulazu, iznad kućice policije. Obje te parcele su prodate. Kod gondole ne znamo ko je kupac. Kod kućice policije parcela od 4 100 m2, data je OC Jahorina za parking. Parcela je prodata Radovanu Radovanoviću iz Bijeljine i on je podnio inicijativu za izmjenu regulacionog plana jer on hoće da pravi hotel. I to je jedan od razloga zbog koga se mi danas satanizujemo ovako”, ispričao je Kojić.


Dejan Kojić

Ponavlja da, po nezvaničnim informacijama koje imaju, iza tekstova stoje pojedinci iz OC Jahorina i jedne opozicione političke partije.

“Oni imaju jedan zajednički interes na Jahorini. Milioni su u pitanju. Mi smo udarili u osinje gnijezdo. Nikada nećemo raditi protiv razvoja Jahorine, ali nećemo dozvoliti da pojednici gazduju Jahorinom kao da je njihova đedovina. Odbornici u SO Pale će određivati pravila”, kaže Kojić.

Scenario Rista Jugovića

Stanišić je rekao da nastoji da svo znanje koje je stekao u privatnom sektoru primijeni u javnom preduzeću u kome je direktor. Podsjeća da je za godinu dana “Elektrodistribucija” Pale ostvarila dobit od milion maraka. To se, kako kaže, nije desilo od njenog postojanja.

“Porodična firma čiji sam osnivač, već više od 25 godina uspješno posluje za razliku od preduzeća onih koji stoje iza ovih naručenih tekstova. Njihove firme su u stečaju ili u blokadi jer duguju desetine miliona bankama, dobavljačima, Poreskoj upravi, državi… Način njihovog upravljanja u privatnim firmama prenijeli su u državne kojima upravljaju. I zbog toga ćemo brzo imati sličnu situaciju kao što je u njihovim privatnim firmama. To su naše razlike – kvalitet, poštenje i odgovornost”, zaključuje Stanišić.

Naručiocima teksta poručujemo da nas neće zaustaviti ni zaplašiti, kažu na kraju Stanišić i Kojić.

“Nikada u životu nisam podlijegao pritiscima pa neću ni ovaj put. Milimetra nećemo odstupiti. Ovo nam daje veću snagu da se borimo protiv pojava kakvi su oni. Branićemo interese naših komšija, naših sugrađana”, kaže Kojić.


“Istina i podrška naroda su na našoj strani, dok su na njihovoj samo frustracija i ko zna kako stečen novac kojim pokušavaju kupiti ili uništiti svakoga ko im se suprotstavi”, rekao je Stanišić.

Sa nama im to neće poći za rukom, makar nam servirali i scenario Rista Jugovića na koji mi sve ovo pomalo liči, kaže Stanišić.

“Iz ove borbe se sigurno nećemo povući jer toliko dugujemo našim porodicama, našim sugrađanima i svima koji su dali godine stvarajući Republiku Srpsku”, dodao je Stanišić.

Na kraju je pozvao GO SNSD-a Istočno Sarajevo da se, kako je naveo, “izjasne da li su su građane Pala ili uz one koji žele da građanima Pala otmu ono što je njihovo”.

“Pozivam ih da se javno, jasno i glasno ograde od onih koji krčme javnu imaovinu gradeći od nje sebi kule i gradove od Beča do Beograda”, rekao je na kraju Stanišić.

 

Izvor: citajfilter.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog