Vijesti

MUP Srpske podnio izvještaj protiv Nenada Nešića

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjauka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave protiv lica inicijala N.N. i A.Š.

Sumnja se da su lice inicijala N.N. kao odgovorno lice privrednog društva iz Banjaluke i lice A.Š. kao odgovorno lice privrednog društva iz Pala, u namjeri pribavljanja protivpravne koristi za privredno društvo iz Pala, potpisali i ovjerili pečatima privrednih društava koja su zastupali lažni sporazum.

- Na osnovu istog, pravno lice iz Pala je bez sprovođenja procedure javnog nadmetanja za dodjelu koncesije, sa Vladom Republike Srpske, zaključilo Ugovor o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena – krečnjaka kod Pala - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Nezvanično, podnesen je izvještaj protiv bivšeg direktora Puteva Srpske Nenada Nešića i Aleksandra Šljivara iz preduzeća iz Pala.

Oni se sumnjiče da su potpisali lažni (fiktivni) sporazum o definisanju uslova vezanih za potrebe realizacije ugovora o rekonstrukciji regionalnog puta Lukavica - Pale, dionica Јasik - Triangla.

Kako nezvanično saznajemo, na osnovu lažnog sporazuma preduzeće je dobilo je prednost za eksploataciju tehničko građevinskog materijala - krečnjaka na ležištu Rogoušići kod Pala.

Iako, taj kamen kasnije nije korišten u svrhu rekonstrukcije navedene dionice i nije provedena procedura javnog nadmetanja za koncesiju, preduzeće je dobilo koncesiju.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog