Sport

Ivanić srušio Partizan u derbiju, Zvezda blizu četvrtog uzastopnog šampionskog pehara (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan minimalnim rezultatom (1:0) u 164. "večitom derbiju". Zvezda je trijumfovala nad ljutim rivalom prvi put od 2019. godine, a čovek odluke bio je jedan od najboljih igrača tima ove sezone – Mirko Ivanić. Crveno-beli su ovim trijumfom napravili odlučujući korak ka tituli, četvrtoj uzastopnoj u domaćem šampionatu.

Ekipa Dejana Stankovića sada ima 86 bodova, 12 više od Partizana, koji je verovatno izgubio sve šanse da prekine dominaciju Zvezde.
Najzanimljiviji trenuci utakmice

Takođe, klub iz Ljutice Bogdana ostvario je 18. uzastopnu pobedu, prekinuvši ujedno veliku seriju Partizana od 19 trijumfa.



Duel na našem najvećem stadionu očekivano je počeo sporo i oprezno, uprkos izjavama obojice trenera da će ići na pobedu. Crveno-beli su prepustili inicijativu najvećem rivalu i čekali kontre i polukontre, ali je taj pristup mogao da im se obije o glavu.

Partizan je imao imperativ pobede i bio mnogo opasniji i konkretniji u prvih pola sata, delom i zbog toga što je dobio nekoliko "poklona".

Milan Borjan, Miloš Degenek i Nemanja Milunović napravili su nekoliko grešaka, nakon kojih su pokušavali Takuma Asano i Bibras Natho, ali bez većih uzbuđenja.

Sredinom prvog dela igre situacija na terenu se polako menjala, aktuelni šampion Srbije preuzeo je inicijativu i počeo da steže obruč ispred kaznenog prostora koji je čuvao Vladimir Stojković.

Delom zbog lošeg terena, obema ekipama je malo nedostajalo da kreiraju pravu šansu, sve do 34. minuta, kada je najbliži golu bio Veljko Nikolić. Mladi vezista crveno-belih nešto slabije je prihvatio loptu posle akcije Mirka Ivanića i dodavanja Milana Gajića, morao je da dribla, pa je njegov udarac odbranio Stojković.

Finiš poluvremena pripao je ponovo gostima – prvo je posle munjevitog kontranapada i šuta Filipa Holendera prečka sprečila vođstvo Partizana, da bi odličnom Nemanji Joviću malo nedostajalo da zatrese mrežu Borjana, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo najnepopularnijim rezultatom (0:0).
Zvezda pobedila Partizan

Obojica trenera napravila su izmene na početku drugog dela, na terenu su se našli Gejlor Kanga i Dijego Falčineli s jedne, te Lazar Marković s druge strane.

Zvezda je odlučila da promeni utisak iz prvih 45 minuta i krenula je ofanzivnije, konstantno pritiskajući protivnika na njegovoj polovini.

Posle po jedne polušanse pred golovima Stojkovića i Borjana, ispostaviće se odlučujući detalj na utakmici dogodio se u 58. minutu. Posle prekida s levog boka, lopta je završila u korneru, koji je odlično izveo Kanga.

Najviši na prvoj stativi bio je Mirko Ivanić, zahvatio je glavom i poslao u suprotnu malu mrežu nemoćnog Stojkovića.



Tada se, kao da su navijači bili na tribinama, nadvio dim od baklji iznad stadiona, a kako je vreme odmicalo, gostujući igrači i stručni štab bili su sve nervozniji.

Prvo je Aleksandar Stanojević burno reagovao posle jedne situacije, potom je umalo viđena tuča igrača nakon faula rezerviste Miloša Jojića, ali su arbitri nekako uspeli da smire strasti.

Zvezda je oterala rivala daleko od gola i Partizan je pripretio tek u finišu. Borjan je spasao svoj tim prilikom šuta Sume i crveno-beli su do kraja izdržali za veliki trijumf u 164. "večitom derbiju".

 

Izvor: rts.rs

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog