Vijesti

Код 182 особе у Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 654 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 182 особe.

Ради се о 81 мушкој и 101 женској особи, од којих је 17 млађе, 104 средње и 61 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 40 особа је из Бањалуке, 29 из Бијељине, 16 из Добоја, 11 из Зворника, по девет из Козарске Дубице и Приједора, осам из Градишке, седам из Лакташа, по пет из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша и Угљевика, четири из Сребренице, по три из Мркоњић Града и Фоче, по двије из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Новог Града, Пелагићева, Прњавора и Рудог и по једна особа је из Брода, Власенице, Костајнице, Модриче, Рибника, Српца, Чајнича, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је пет особа из Бања Луке и по једна особа из Шипова, Теслића, Петрова, Бијељине, Пала, Требиња и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 61.505 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.334 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 42.597 особа, а тестирано је укупно 256.932 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 809, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 341, а у осталим болницама 468. На респиратору јр 87 особа (47 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 40 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.770 особа, а надзор је завршен код 179.982 особе.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog