Sport

Kako su Danci „pokradeni“ na EP – dvije lopte i laser u trenutku penala (VIDEO)

Svijet fudbala i dalje je u šoku zbog skandaloznog penala koji je holandski arbitar Mekeli dosudio u korist Engleza u polufinalu Evropskog prvenstva u 103. minutu protiv Danske.

Da stvar bude još gora, a sramota još veća, u trenutku navodnog prekršaja nad Rahimom Sterlingom, na terenu blizu gola Danaca bile su dvije lopte!

Veliki dio fudbalske javnosti ogorčen je na suđenje u polufinalu Evropskog prvenstva u sudaru Engleske i Danske.

Prava drama uslijedila je u finišu prvog produžetka kada je Rahim Sterling „prevario“ sudiju Mekelija i natjerao ga da pokaže na bijelu tačku, bez da je kontakt postojao.

I svi su se uzdali da će čuveni VAR - video tehnologija, konačno pokazati zbog čega postoji jer usporeni snimak koji je prikazan bezbroj puta jasno ukazuje da kontakta nije bilo, ali uzdalud.

    Kontroverzni holandski sudija, poznat po domaćinskom suđenju, dobio je signal iz VAR sobe da je penal. Nije želio čak ni da ode do monitora da provjeri, u najmanju ruku spornu situaciju, koju je sam tako lako okarakterisao kao najstrožiju kaznu u samoj završnici velikog takmičenja. Bruka i sramota! Skandal!

Ali to nije jedina povreda igre, u trenutku penala na Vembliju su se nalazile dvije lopte. Pravila fudbalske igre nedvosmisleno nalažu da bi sudija trebalo da prekine igru. Takođe, piše i da je to slobodno uvjerenje i da igra može da bude nastavljena ukoliko lopta ne remeti istu.

Ovde je jasno o kakvoj se situaciji radilo jer je druga lopta bila jako blizu epicentra dešavanja i i te kako je mogla da utiče na koncentraciju igrača na terenu.



​Ni tu sramoti i skandalima u polufinalu između Engleske i Danske nije kraj. Na svu nepravdu sa kojom su se susreli borbeni Skandinavci, koji su bez dileme pokazali da imaju najveće srce i da igraju fudbal 21. vijeka, njihov maestralni golman Kasper Šmajhel je ometan zelenim laserom tokom jedanaesterca koji je izveo Kejn.

Šmajhel je čak uspio da zaustavi udarac napadača Engleske i Totenhema, ali se ko za inat njemu lopta odbila na nogu i spasa više nije bilo.
 

Pali su Danci poslije tog nepravedno dosuđenog penala, lasera, dvije lopte i odbitka, i jednostavno nisu kasnije imali više ni volje ni snage, bar da pokušaju rezultatski da se vrate u meč i u „život“.

Šteta! Na sraman i surov način okončana je najljepša fudbalska bajka ove godine, a Engleze će pratiti ova mrlja da su pogurani od „gospodina“ Mekelija do finala, koje čekaju još od Londona i Vemblija 1966. godine, kada su jedini put bili u nekom finalu i osvojili su trofej prvaka svijeta.

 

Izvor: rs.sputniknews.com 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog