Region

Dokazao da je otpušten iz Vojske Crne Gore zato što je Srbin

Pripadnik Vojske Crne Gore Milan Medojević poslije dvije godine na sudu je dokazao da je otkaz dobio samo zato što je Srbin.

Sudija Osnovnog suda u Danilovgradu Željko Raičević donio je prvostepenu presudu po tužbi Medojevića, kojom je usvojio tužbeni zahtjev, poništio rješenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mjesto koje je obavljao prije otkaza.

Slučaj vojnika Medojevića, podsjeća podgorički portal In4S a prenosi Politka, dospio je u javnost zbog toga što mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Bošković, prekinula radni odnos, kako je ranije rekao Medojević - zato što je Srbin i što nikad nije htio da se odrekne svog srpskog identiteta.


Medojević je u Vojsci Crne Gore proveo 10 godina i nakon toga dobio otkaz pod izgovorom da više nije potreban službi.

- Јa sam Srbin i nisam želio ni za kakvu cijenu da to promijenim, iako sam znao da me to može koštati posla. Takođe, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio političkim radom i nisam član političke partije. Јedina moja krivica je što sam Srbin - rekao je ranije Medojević.

Pravdu je potražio na sudu i dobio spor.

Njegov advokat Nikola Baltić u izjavi za In4S kaže da je prvostepeni sud donio jedinu zakonitu odluku u čiji ishod nije sumnjao nijednog trena.

- Ova odluka pokazuje da pravo i pravda još stanuju u crnogorskom pravosuđu - rekao je Baltić.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog