Region

Vučić: Pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH žele da ukinu Republiku Srpsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će pritisci na Srbiju zbog Kosova i Metohije i Republike Srpske dolaziti iz zemalja koje su priznale nezavisnost samoproglašenog Kosova i mnogih koji žele da pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH ukinu Srpsku.

Vučić je ukazao da se priticsi vrše kroz finansijsku podršku mnogim političkim akterima koji žele slabiju Srbiju i ocijenio da je "to sve logično".

Upitan da komentariše ujedinjavanje Albanaca uoči izbora na Kosovu i Metohiji, Vučić je novinarima u Brusu rekao da je to njihov posao, da se ujedinjavaju, te ukazao da i Srbi izlaze ujedinjeni.

On je dodao da razumije da su politička rukovodstva Albanaca "malo nervozna" jer stvari ne idu kako su misili.

Vučić je poručio da je najnovijim pozivima Gruziji, Ukrajini i Azerbejdžanu da priznaju samoproglašeno Kosovo, Priština odriješila ruke Beogradu kada je riječ o Vašingtonskom sporazumu.

- Dobro je da su nas obavijestili po tom pitanju. Hvala im za to. To jeste kršenje Vašintognoskog sporazuma i hvala im što su nam odriješili ruke. Ionako je sporazum važio do kraja septembra, hvala im što su nam pokazali pravac kojim mi treba da idemo, a mi ćemo svoj posao da radimo - poručio je Vučić.

 

Izvor: srna.rs

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog