Društvo

Udruženje Srce za djecu uručilo donaciju u vrijednosti 12 500 KM dječijem onkološkom odjeljenju u Tuzli

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” svakodnevno, zajedno sa mnogim dobrim ljudima, pruža podršku djeci oboljeloj od raka širom Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu da je svaki aspekt podrške i pomoći od velike važnosti, kontinuirano osluškujemo probleme i potrebe naše djece i njihovih porodica, ali i hematoonkoloških odjeljenja na kojima se ona liječe.

Upravo zato što smatramo da trebamo što više olakšati sve procese kroz koje prolaze djeca i roditelji te da njima ostane što više vremena za zagrljaj, ljubav i kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme, bez dodatnog stresa i briga.

Upravo, s tim ciljem, Udruženje je pripremilo vrijednu donaciju u iznosu od 12 500 KM za Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, koja sadrži vrijednu i za djecu važnu medicinsku opremu (infuzione pumpe, perfuzori, antidekubitalni madraci), higijenske potrepštine, zaštitne maske i rukavice, te kopir aparat.

Ovu donaciju smo obezbijedili zahvaljujući našim prijateljima iz organizacije Al Najat iz Kuvajta i dodatnim sredstvima od građana Bosne i Hercegovine.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog