Region

Ovo je policajac koji je ostavio pušku da bi se prekrstio: Mitropolit sa čovjekom koji je oduševio region (FOTO/VIDEO)

Ustoličenje mitropolita Joanikija juče je obilježila i jedna nesvakidašnja scena ispred Cetinjskog manastira!

Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit Joanikije, podsjetimo, dovezeni su juče do manastira helikopterom, kako bi se izbjegle barikade komita na putu Podgorica- Cetinje, a potom su pod pratnjom pripadnika specijalne jedinice ispraćeni do ulaza u svetinju.

Na društvenim mrežama potom se pojavio snimak pripadnika PTJ, koji je u momentu kad su se oglasila zvona Cetinjskog manastira, koja su označila kraj ustoličenja, najprije premjestio automatsku pušku iz desne u lijevu ruku, a zatim se prekrstio.



Uskoro je i otkriven identitet specijalca sa snimka.



- Petar Кnežević iz Crne Gore, specijalac koji se prekrstio ispred ulaza u hram, inače bio na Кošarama kad se branio srpski rod - navodi se ispod fotografije nasmijanih Joanikija i specijalca.


Joanikije, Petar Knežević
foto: Printscreen Facebook


Komentari ispod fotografije se samo ređaju.

- Petar je bio tamo gde se branilo srpstvo i naše sveto bratstvo kao najmlađi učesnik bitke na Košarama! Petar je inače i redovan u Nišu na utakmicama pa ga tamo možete i videti i upoznati! Neka Bog čuva i pogleda i našeg mitropolita i Petra - navodi jedan korisnik.



- Dostojni svog poziva! Živi bili na mnogaja ljeta - dodaje drugi korisnik.

- Bravo, časni čoveče, Bog sreću dao tebi i tvojoj familiji - samo je jedan u moru komentara.

Patrijarh Porfirije, podsetimo, svečano je juče uveo u tron Sveta Petra Cetinjskog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koga je Sveti arhijerejski sabor SPC na majskom zasedanju izabrao za nasljednika blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.



Izvor: kurir.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog