Društvo

Prijavite se na Akademiju Raise the Bar

Besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene (FOTO)

Ako imate najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i želite usavršiti svoje znanje i steći dodatno iskustvo, iskoristite priliku i prijavite se na Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene.

Od ove godine na Akademiju se mogu prijaviti svi zainteresovani konobari, baristi i barmeni iz Bosne i Hercegovine, nezavisno o obrazovanju i radnom statusu. Sve što je potrebno za priliku za učešće u renomiranom programu Coca-Cole HBC jest do 15. septembra ispuniti obrazac na internetskoj stranici raisethebar.hr/akademija.

Teorijski dio nastave održava se u Zagrebu, u obrazovnom centru Coca-Cole HBC Hrvatska u Zagrebu, a praktični dio u restoranima i barovima širom Hrvatske. Među pristiglim prijavama stručni tim Coca-Cole i članovi tima Raise the Bar odabraće kandidate koji će ući u uži izbor. Nakon toga slijedi razgovor s kandidatima, a odabrani polaznici će od 18. oktobra do 10. decembra u sklopu teorijske i praktične nastave naučiti najsavremenije tehnike i trendove u ugostiteljstvu.

Program Akademije Raise the Bar, izrađen u saradnji s European Bartender School, obuhvata barski menadžment, istoriju, klasifikaciju, proizvodnju i degustaciju kategorije jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina, kafe i kafenih napitaka. Polaznici će naučiti izraditi vlastite sirupe, likere i shrubove, a upoznaće recepte za čak 88 koktela te brojne druge vještine i znanja nužne za rad i napredovanje u ugostiteljskom sektoru.

Stručnjacima Coca-Cole HBC Hrvatska kao predavači pridružiće se vrhunski stručnjaci iz područja miksologije i jakih alkoholnih pića, vina, kafe, piva i barskog menadžmenta. Među njima su Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske, suvlasnik i voditelj restorana Noel te Andrea Klemenčić, menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo.

Dodatne informacije o Akademiji Raise the Bar možete saznati na raisethebar.hr, a sve novosti pratite na Instagramu, Fejsbuku i LinkedInu.

 

Frontal

Blog