Društvo

Преминуо Миња Субота

Чувени телевизијски водитељ Милан Миња Субота преминуо је данас у 82. години, јављају домаћи медији.

Миња Субота је у суботу хитно превезен у болницу.

Пребачен је на пулмологију због болести са којом се борио већ дуже време, преноси Блиц.

Миња Субота је био српски композитор, забављач, музичар, фотограф и дипломирани инжењер електротехнике. Дуго је радио као водитељ и аутор дечије ТВ серије „Музички тобоган“.

Радио је као аутор и водитељ и на другим успјешним серијама као што су: "Од главе до пете"; "Игре без граница"; "Жељотека"; "Све играчке света"; "Музички балон"; "Недељно поподне"; "Звездана журка"; "Дете је човек важан".

Компоновао је многе пјесме на стихове истакнутих пјесника као што су: "Разболе се лисица", "Деца су украс света", "Ишли смо у Африку", "Рекао сам брези и тополи", "Телефонијада", "Поврћијада", "Коло" и тако даље. Његове пјесме данас су популарне те су саставни дио музичког образовања ученика млађег школског узраста.

Био је предсједник Савеза естрадних умјетника Југославије и Србије. У музичким удружењима радио је у управним одборима. Често је био саставни дио жирија у склопу многобројних музичких дешавања.

Бавио се и добротворним радом. Почасни је грађанин града Крушевца са титулом "Витеза од Чарапаније", а све због преданог рада са ђецом.

"Како смо забављали Тита" је наслов његове објављене књиге. Његова супруга Бранка Јеремић Субота је умрла 2018. године. Из њиховог брака рођен је син Милош.

 

Извор:  b92.net
Blog