Društvo

Obožavao je Srbiju i srpski narod

Preminuo legendarni Bojsi iz "Mućki"

Glumac Džon Čalis preminuo je juče nakon borbe sa rakom, saopštila je njegova porodica.

Teška srca vas obaviještavamo da je naš i vaš Džon umro mirno, u snu, nakon duge bitke s rakom - navodi se u saopštenju porodice.



Preminuo u 79. godini života. Nedavno je objavljeno da se bori sa teškom bolešću.

Da podsjetimo, čuveni Džon Čalis, zvijezda serije "Mućke" koji je glumio Bojsija, nekoliko puta je dolazio u posjetu u Beograd i bio je veoma vezan za prestonicu Srbije, gdje je uvijek bio dočekan kao velika zvijezda. Inače, Britanac je u Srbiji snimao dokumentarac upravo o fenomenu serije "Mućke" i njegovom liku, koji je proslavio Srbiju u Velikoj Britaniji.

- Osjećao sam se kao pop zvijezda, bilo je izvanredno. Stalno su me pitali gdje je Marlin", rekao je tada Džon o svom iskustvu tokom boravka u Srbiji i otkrio da su u stvari likovi Del Boj i Bojsi veoma slični Srbima, koji su veliki trgovci i žele, baš kao i njih dvojica u seriji, što prije i što jednostavnije da postanu milioneri i da je serija baš zbog toga veoma popularna - pričao je slavni glumac o svojim iskustvima.

Del Boj: Teško mi je da razmišljam o svijetu bez Bojsija

Engleski glumac ser Dejvid Džejson, najpoznatiji po ulozi Del Boja u seriji "Mućke" uputio je saučešće porodici zbog smrti kolege Džona Čalisa i poručio da mu je teško da razmišlja o svijetu bez njega.

U saopštenju koje je objavio na Tviter nalogu "Mućki", Džejson je rekao da je Čalis, koji je tumačio ulogu Bojsija u "Mućkama", bio divan čovjek, odličan glumac i njegov prijatelj više od 40 godina.

"Tako tužne vesti", naveo je Džejson i uputio saučešće porodici u ovako "nevjerovatno tužno vrijeme".

Ambasada Srbije u Londonu: Srbija će se sećati Bojsija


Ambasada Srbije u Londonu objavila je sinoć da je da će Srbija pamtiti engleskog glumca Džona Čalisa.


"Počivaj u miru, najdraži prijatelju. Bojsi, uvek ćeš biti u našim srcima. Srbija će te se sećati", navela je ambasada na Tviteru i objavila fotografiju engleskog glumca.

 

Izvor: agencije
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog