Društvo

Volim sve što vole mladi!

Na mladima svijet ostaje! Mladost ludost! A mlad je, naučiće…

Sve su to floskule koje iz dana u dana čujemo o posebnoj ljudskoj vrsti – „mladima“. Poznajemo li ih dovoljno da uopšte tako nešto možemo tvrditi? Zato proučimo šta su naučnici zaključili o ovom neobičnom obliku ljudi.

Istraživanja i eksperimenti pokazali da su mladi danas najbolji stručnjaci u spajanju nespojivog. Oni u isto vrijeme mogu raditi nekoliko poslova dok studiraju, barataju svim oblicima tehnologije, a mnogi u vrijeme donose nove, dosad neviđene političke ideje i smjerove u svojim stavovima.

Zaista, ni u jednoj ljudskoj vrsti ne može se zabilježiti YouTube playlista gdje nakon Iron Maidena stižu najveći hitovi Baneta Bojanića, a potom Novi Fosili.

Damir Jugo će izazvati “na dvoboj” Borisa Jokića (FOTO: Saša Ćetković)

Kako bi razumio ovu ljudsku anomaliju zvanu „mladi“, za tebe smo na 14. Weekend Media Festivalu pripremili poseban edukacijski trening pod nazivom „Narod koji ima ovakvu omladinu!“.

Trening će se održati u neobičnom one-on-one formatu dvoje stručnjaka za tzv. „mlade“, gdje će dekan Edward Bernays University Collegea doc. dr sc. Damir Jugo izazvati na dvoboj Borisa Jokića, direktora Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. U ovoj epskoj borbi otkrićeš neke najveće tajne mladih, pa da i jednog dana možeš doći pred sve i reći – da, ja sam mlad!

Vidimo se u subotu, 25. septembra, u 17:30 sati u Dvorani Vikendica!

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog